Foto's

Allerhande

Klik op de link hieronder naar een mooi interview met oonze Henriko voor Journalistiek Windesheim Zwolle


https://journalistiekwindesheim.nl/windesheadline/2020/12/10/de-midwinterhoorn-klinkt-weer-in-twente/


Wist je dat onze blazers ook heel creatief zijn in de keuken? Ze maken er vaak lekkers voor bijvoorbeeld bij de koffie. Hieronder vind je de recepten.

Oma Annie's Arretjescake

Dit heb je nodig:

  • 11⁄2 pak thee biscuit
  • 3 volle eetlepels cacao
  • 5 volle eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 pakje margarine/roomboter (mag ook 11⁄4 pakje zijn)

Doe de boter in een pannetje en laat het rustig op het fornuis smelten tot een vloeibare massa. Intussen de theebiscuit in stukjes breken met een deegroller of fles, doe de stukjes/kruimels in een grote kom. Voeg de cacao en basterdsuiker toe en meng dit alles goed door elkaar.
Klop het ei even lekker los in een kommetje (tip van ome Henriko: doe er ook een klein scheutje amaretto bij in) doe het losgeslagen ei bij de gemengde kruimels, lekker mengen. Tot slot, de inmiddels gesmolten boter toevoegen, en goed mengen met de rest.


Neem een bakblik en bekleed deze aan de binnenzijde met bakpapier, of boter hem in en dan iets bestuiven met bloem (dit is om de arretjes cake later weer makkelijk uit het blik te krijgen.) Doe het mengsel van kruimels enz. in het blik en verdeel het mooi, en dan meteen flink met een grote lepel aandrukken. Daarna in de koelkast zetten om hard te laten worden, KLAAR!


Als de arretjescake niet uit het blik wil, even verwarmen boven het fornuis en dan op de kop op een snijplank. Even bestrooien met poedersuiker en dan in plakjes snijden en daarna genieten.


Eet smakelijk en veel plezier met het maken.


Koffielikeurtjen

van Henriko

Recept voor een lekker zelf maak koffielikeurtjen:

 

1 ltr. Jenever  (of Brandewijn)

1 pak (500 gr.) bruine kandij suiker

10 zakjes vanille suiker

200 koffie bonen (en als je dat niet allemaal wil tellen,  ± 30 gr. bonen)

1 weckpot ( min. 1,5 ltr.)


Je kunt natuurlijk naar eigen smaak b.v. ook een vanille boon en een kaneelstokje toevoegen.

 

Doe het pak kandij suiker in de pot, voeg dan de koffie bonen en vanille suiker (en evt. andere ingrediënten) en als laatste de jenever toe.

De weckpot goed afsluiten,schudden en donker wegzetten. Daarna 6 weken lang, dagelijks de pot een keer flink schudden (zodat alle smaken goed vrij komen).

Na die 6 weken, alles filteren door een theezeefje, de koffielikeur (is lekker stroperig) weer terug de jeneverfles in, maar alles past er niet meer in. Dus zorgen voor een extra (klein) flesje, of meteen even lekker gaan proeven.

 

Veel plezier met het maken en proeven!